Σεμινάρια & Εκθέσεις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στο χώρο του ATTILIO πραγματοποιούνται, από το 2015 και μετά, κύκλοι σεμιναρίων με δασκάλους, καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Κίνητρο για την διοργάνωση αυτών των μαθημάτων υπήρξε η διάθεση μας να εξοικειωθεί το κοινό, που αντικρίζει ή χρησιμοποιεί ένα χειροποίητο αντικείμενο, με όλα τα στάδια της τόσο γοητευτικής, αλλά και επίπονης διαδικασίας πραγμάτωσής του.

Η θεματική των σεμιναρίων – κατασκευή κοσμήματος, χειροποίητου χαρτιού, υφαντικής, δημιουργία χειροποίητης κούκλας κ.α.- είναι στενά συνδεδεμένη με τα έργα που φιλοξενούμε στο χώρο μας.

Προσδοκία μας είναι, μέσα από τα μαθήματα να προσεγγίσουμε με νέο βλέμμα την ομορφιά, την τεχνογνωσία και την υψηλή πολιτισμική αξία κάθε χειροποίητου έργου τέχνης.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ


ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στις βιτρίνες μας-νοητά παράθυρα στο βλέμμα του περαστικού-φιλοξενούμε, ήδη από το 2014, περιοδικές εκθέσεις με έργα τόσο συνεργατών καλλιτεχνών του χώρου μας όσο και ανεξάρτητων δημιουργών.

Με αφετηρία που μπορεί να εκκινείται από μια φράση, μια ιδέα, μια σκέψη, καλούμε τους δημιουργούς να ξεδιπλώσουν τη δική τους ιστορία παρουσιάζοντας έργα μοναδικά, χωρίς περιορισμό στο μέγεθος ή στο υλικό.

Το αποτύπωμα αυτής της τόσο δημιουργικής διεργασίας αποτελεί για μας στο ATTILIO, όσο και για κάθε θεατή, συνειδητό ή απλά περαστικό, διαβάτη, μια μορφή διαφορετικής επικοινωνίας.

Μιας επικοινωνίας φορτισμένης με τη συγκίνηση που φέρει κάθε έργο τέχνης και που αφήνει το αποτύπωμά της στην ψυχή, στο βλέμμα, στο νου μας.

Η αφίσα από την εκδήλωση του Attilio με τίτλο "Φως και Διαφάνεια"
Η αφίσα από την εκδήλωση του Attilio με τίτλο "Με αφορμή ένα κύκλο"