ΠΕΡΡΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

H Βαρβάρα Περράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε διακόσμηση και παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής. Τελειώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Στη συνέχεια, απασχολήθηκε στον τομέα των γραφικών τεχνών για έξι χρόνια. Παράλληλα σπούδασε σχεδιασμό και κατασκευή κοσμήματος.

Η επαγγελματική πορεία της στον χώρο του χειροποίητου κοσμήματος άρχισε το 2000. Το κύριο μέταλλο είναι ο χαλκός, που με τις οξειδώσεις του ζωντανεύει τα σχέδια. Με τον χαλκό συνδυάζεται το ασήμι, οι ημιπολύτιμες πέτρες και άλλα φυσικά, κυρίως, υλικά.

Στις σειρές των Μιάου Νιάου τα κλασσικά σχήματα — γεμάτα ή άδεια, δεμένα μεταξύ τους ή με πέτρες — αποτελούν πεδίο πειραματισμού. Τετράγωνα πλεγμένα με κλωστές με τη μνήμη του αργαλειού, κύκλοι ενωμένοι όπως οι ζωές μας, τρίγωνα βαμμένα όπως τα παιδικά μας παλιομοδίτικα πουλόβερ…Η σχεδιάστρια λέει αφαιρετικές ιστορίες παίζοντας με τα σχήματα, τα χρώματα και τα υλικά.

Πηγή έμπνευσής της το παρόν και οι μνήμες, οι σκιές και το φως, το κενό και τα συναισθήματα, η αρμονία και οι αντιθέσεις. Συνεχίζεται…