ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΑΝΝΑ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Eίμαι η Άννα Μανουσοπούλου. Aυτοδίδακτη κουκλοποιός.
Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου και ζω στην Αθήνα.
Είμαι κουκλοποιός με σπουδές , και εργασία, ως βοηθός Μικροβιολόγου και φωτογράφος.
Το 1992 παρακολούθησα σεμινάριο Μαριονέτας με δάσκαλο τόν αρχιτέκτονα καί δάσκαλο μαριονέτας, Σάββα Κορμανό. Από τότε, ασχολούμαι με την κατασκευή της κούκλας.
Όταν ήμουνα μικρή για τις ανάγκες του παιχνιδιού έφτιαχνα κούκλες…. Το σταμάτησα γύρω στα 12 μου χρόνια …και το θυμήθηκα πολύ μεγάλη για ανάγκες ζωής και αξιοπρέπειας.
Όλες οι συνεργασίες μου είναι για μένα εξίσου σημαντικές.Έχω παρουσιάσει τη δουλειά μου σε πολλά πωλητήρια μουσείων, γκαλερί και σε πολλούς αξιόλογους χώρους πώλησης χειροποίητων έργων τέχνης.

Κάποιο σταθμοί στην πορεία μου
2004 φθινόπωρο. Χειμωνιάτικη συλλογή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Loukia. Παρουσιάστηκε στή Λυρική σκηνή με θέμα ‘’Χορεύοντας με τη Bjiorg”.
2006 Συμμετέχω στην έκθεση ‘’Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου’’2006 Πειραιώς Μπενάκη.
2007 Συμμετείχα στην έκθεση “Χρατς μόδα από χαρτί’’ στο Μουσείο Μπενάκη στη Πειραιώς με την ”Atopos” και τον Βασίλη Ζηδιανάκη!
2012 Παρακολούθησα σεμινάριο κατασκευής κούκλας στο Πανεπιστήμιο “Θεατρικών σπουδών’’ Της Αγίας Πετρούπολης. Санкт-Петербургская академия театрального искусства.
2013 Έκθεση “ 35 χρόνια Μπενάκη’’. Συμμετείχα με κούκλες εμπνευσμένες από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Διδασκαλία Σεμιναρίων
2013 Μουσείο Μπενάκη Μέντης :Σεμινάριο Κατασκευής κούκλας.
2013 Δεκέμβρης Μουσείο Μπενάκη Μέντης Σεμινάριο Χριστουγεννιάτικων στολιδιών για παιδιά ηλικίας 8-10 χρονών.
2013 Μάιο Απρίλιο: Σε συνεργασία με την ‘’Επάνοδο” και τις κοινωνικές λειτουργούς των Φυλακών Κορυδαλλού, δούλεψα με τους κρατούμενους
στην Ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα.
2013 Διήμερο Ελληνοτουρκικής φιλίας, σε συνεργασία με τήν Κυρία Κατερίνα Βαρβαρήγου , την Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη / Edirne Τουρκία.
Με 16 Ελληνόπουλα και 16 παιδιά από την Τουρκία φτιάξαμε μαζί κούκλες , στο Μουσείο Της Ορεστιάδας και στο μουσείο του Edirne της Τουρκίας.