ΚΥΠΡΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΥΠΡΗ

Προερχόμενη από ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, από νεαρή ηλικία πειραματίζεται με τεχνικές και υλικά, καθιστώντας τον πυρήνα της δουλειάς της ένα παιχνίδι μεταξύ μορφής και ύλης. Οι συλλογές κοσμημάτων της αφηγούνται μια απροσδόκητη ιστορία χρησιμοποιώντας τη σιλουέτα ως αφήγηση. Η δουλειά της με τα υλικά είναι σχολαστική και λεπτή, μεταμορφώνοντάς τα σε μικρά γλυπτά ή όμορφα αντικείμενα που στολίζουν το σώμα με τους πιο απροσδόκητους τρόπους.

Σπούδασε Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ενδυμάτων στο Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης (τμήμα Κιλκίς) και παρακολούθησε 2 μεταπτυχιακά μαθήματα στη Βαρκελώνη: “Αξεσουάρ μόδας (τσάντες, παπούτσια, καπέλα)”, στο Superior School of Design and Fashion Felicidad Duce και “Pattern-cutting for Scenic Arts and Spectacles” στο Ανώτερο Σχολείο Εικόνας και Σχεδιασμού IDEP.

Έχει εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας πριν προσανατολίσει την καριέρα της στο σχεδιασμό κοσμημάτων. Παρουσίασε την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων το 2011 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς χώρους παρουσίασης κοσμήματος και γκαλερί τέχνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λίγο πριν από το τέλος του 2014 ανοίγει το δικό της χώρο, στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης. Το 2020, ανοίγει μια νέα γκαλερί στο νησί της Σίφνου.