ΚΟΥΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Αντιγόνη Κούκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ανακάλυψε το πάθος της για το κόσμημα σε πολύ μικρή ηλικία, μέσα στο εργαστήριο των γονιών της. Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό πτυχίο στον Προγραμματισμό και τη Μελέτη Έργου, Εδιμβούργο, Σκωτία, άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό που πάντα θαύμαζε: τον σχεδιασμό κοσμημάτων.

Με τη βοήθεια της εμπειρίας των γονιών της, (δημιουργοί της επωνυμίας ασημένιου χειροποίητου κοσμήματος,“Koukos Art Jewellery”, μυήθηκε σε όλα τα στάδια της κατασκευής, από το σχεδιασμό και τις παραδοσιακές τεχνικές μεταλλουργίας έως τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, όμορφου και εύκολου να φοριέται κοσμήματος.

Ως σχεδιάστρια, δίνει έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας μόνο ασήμι στις δημιουργίες της.

Κάθε μέρος σε ένα κόσμημά της, μέχρι το χειροποίητο κούμπωμα, συναρμολογείται το ένα δίπλα στο άλλο με προσοχή, έτσι ώστε να σχηματίσουν τελικά ένα κομμάτι μοναδικό, σύγχρονης αισθητικής.

Για την Αντιγόνη, η πιο ευχάριστη πτυχή της δουλειάς της είναι το να μετατρέπει την έμπνευσή της σε τελειοποιημένα κομμάτια και να βλέπει κάποιον να τα φοράει και να τα απολαμβάνει.