ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977. Σπούδασα στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πάντοτε όμως η καρδιά μου ανήκε αλλού. Αποτύπωνα στο χαρτί μικρές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της πόλης, φωτογράφιζα παλιές πόρτες, ζωγράφιζα, έβαφα, πειραματιζόμουνα με κάθε λογής υλικά. Παράλληλα με τις σπουδές μου, παρακολούθησα και το τμήμα μικρογλυπτικής και χειροποίητου κοσμήματος, στη ΧΕΝ Κηφισιάς, με δασκάλα τη Δέσποινα Καλλιγά.

Αργότερα, αποφάσισα να περάσω το κατώφλι της Βακαλό, κι εκεί, βρέθηκα στο σύμπαν των ονείρων μου. Πήρα μια υποτροφία, δούλεψα για το τμήμα διακόσμησης της ΙΚΕΑ, συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους σε αρχιτεκτονικά γραφεία, συμμετείχα στο στήσιμο εκθεσιακών περιπτέρων και ταυτόχρονα ψαχούλευα και ανακατευόμουν με τον πηλό, τα μέταλλα, τα χαρτιά. Η τέχνη είναι γενναιόδωρη. Όσο την ψαχουλεύεις, τόσο σου δίνει. Πάντα σου δίνει.

Από το 2008, δουλεύω μόνη μου. Σχεδιάζοντας σπίτια, για να χωρέσουν τα όνειρα των απλών ανθρώπων, πλάθοντας και κατασκευάζοντας μικρά αντικείμενα και τρυπώνοντας στις βαπτίσεις μικρών, υπέροχων πλασμάτων. Αυτό, το τελευταίο, με γεμίζει χρώματα, χαρά και αισιοδοξία.

Το ATTILIO είναι για μένα το παράθυρο απ’ το οποίο, η καλλιτεχνική ψυχή που κατοικεί μέσα μου, αγναντεύει τον κόσμο.