Ποιοί είμαστε

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

«Εργα, για τον άνθρωπο, εντός και εκτός του οίκου του».

Το ATTILIO, στο κέντρο της αγοράς της Ηλιούπολης, έχει μια μακριά διαδρομή που πάει πίσω στο 1968. Στο χώρο του, μέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους δημιουργούς, προτείνει έργα με χαρακτήρα ιδιαίτερο και μοναδικό: έργα γλυπτικά, επιτοίχια, εικαστικής σχεδίασης φωτιστικά, αλλά και αντικείμενα χρηστικά που πλαισιώνουν την καθημερινή μας ζωή.

Παράλληλα φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή σε σύγχρονο ελληνικό κόσμημα. Όλες του οι προτάσεις έχουν κέντρο τον άνθρωπο, τον χώρο ζωής ή εργασίας του, αλλά και τις επιλογές των δώρων για τους οικείους του. Η γραμμή, το νήμα που συνδέει, όλα τα έργα, είναι η αυθεντικότητα, η συγκίνηση που εμπεριέχει μέσα του κάθε χειροποίητο κομμάτι, η έμπνευση (και η φαντασία) του δημιουργού, η υψηλή ποιότητα στην πραγμάτωση του.

Τα υλικά που κυριαρχούν είναι γήινα, φυσικά, δεμένα με τον άνθρωπο, όπως ο πηλός, το ξύλο, η πέτρα, το φυσητό γυαλί ή το μέταλλο, αλλά και πολλές φορές, νέα , απρόσμενα, όπως το βινύλιο ή το ανακυκλωμένο βιομηχανικό αλουμίνιο. Κάθε έργο φέρει την σφραγίδα του ανθρώπινου χεριού.

Ασπρόμαυρη φωτογραφία της Παπασιδέρη Ασημίνας
Ασπρόμαυρη φωτογραφία του Παπασιδέρη Attilio
Ασπρόμαυρη φωτογραφία της Παπασιδέρη Λουκίας
Ασπρόμαυρη φωτογραφία της Κωνσταντίνας Del Eva Παπασιδερη

Ο επισκέπτης στο ATTILIO έχει το χρόνο να περιηγηθεί ανάμεσα στα έργα – όλα Ελλήνων δημιουργών – να αφουγκραστεί την ιστορία που έχει να πει κάθε ένα από αυτά, να πληροφορηθεί για τους δημιουργούς, να μυηθεί σε παλιές και νέες τεχνικές.

Το κλείσιμο του κύκλου μιας επίσκεψης στο ATTILIO ολοκληρώνεται με τη συσκευασία του δώρου που πιθανόν να επιλέξετε. Για εμάς, η προετοιμασία μιας συσκευασίας αποτελεί «ιεροτελεστία» και συνδέεται τόσο με τη μοναδικότητα κάθε έργου, όσο και με την προσοχή και το σεβασμό που επενδύθηκε στην επιλογή του. Για κάθε δώρο διαλέγουμε με φροντίδα και μεράκι τα υλικά μας. Ασυνήθιστα ή περίεργα, εκλεπτυσμένα ή αδρά, θα τα συνδυάσουμε με ιδιαίτερη φροντίδα, επιδιώκοντας πάντα ,το «συσκευάζειν» να γίνεται τέχνη.

Με κριτήριο την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ το Αττίλιο θα σας προτείνει δώρα με ΑΠΟΨΗ.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Φωτογραφία έργων στο χώρο του Attilio
1968

Ο Attilio και η Κωνσταντίνα Del Eva Παπασιδερη διαμορφώνουν ένα νέο επαγγελματικό χώρο στην Ηλιούπολη. Η προσωπική τους αισθητική και ο σεβασμός προς το κοινό τους, αναδεικνύουν το ATTILIO σε έναν χώρο φιλόξενο, με αντικείμενα υψηλής ποιότητας, για τον άνθρωπο και το σπίτι του.

Φωτογραφία έργων στο χώρο του Attilio
1980

Οι δυο κόρες της οικογένειας, Λουκία και Μίνα, με νέα ματιά, εντάσσουν στη συλλογή χειροποίητα έργα σε πηλό , υλικό  αρχέγονο, στενά συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα, προτείνουν σύγχρονο εικαστικό κόσμημα  Ελλήνων δημιουργών.

Φωτογραφία έργων στο χώρο του Attilio
1990

Ένα δεύτερο ATTILIO ανοίγει στη Γλυφάδα. Επί 23 χρόνια θα καινοτομεί και θα εμπλουτίζει τις συλλογές του με συνεργασίες καταξιωμένων και νέων δημιουργών. Έργα γλυπτικά, σε ξύλο, μέταλλο, χαρτί… Το 2015, στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, το ATTILIO στη Γλυφάδα μετά από 23 χρόνια, κλείνει.

Φωτογραφία κοσμημάτων στο χώρο του Attilio
2020

Το ATTILIO στην Ηλιούπολη, σε νέο χώρο, συνεχίζει με πείσμα και όραμα. Διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Εμπλουτίζει τις συλλογές του, εγκαινιάζει κύκλους εκθέσεων, οργανώνει σεμινάρια πάνω στο κόσμημα, το χειροποίητο χαρτί,  την υφαντική, με δασκάλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

… και το ταξίδι μας συνεχίζεται!

0
+
Χρόνια
0
Έργα τέχνης
0
+
Καλλιτέχνες
0
Εκθέσεις